Change of premium
This option enables you to increase or decrease your premium.
What you need to know
If you have an investment-linked policy, you have the flexibility to adjust your premium amount. You can choose to increase or decrease your premium, subject to the Minimum Investment Period (MIP), Flexi Start date or sum assured limits of your policy.
To explore the options available for your policy, please contact your Representative for assistance.
Instructions
1. Download and complete Section 5A of the Policy Details Change Form (opens in a new tab).*
*Note: For an increase in premium, your Representative will assist you with submitting any additional requirements.
2. Upload the completed form, along with any supporting documents (if applicable), to our customer portal, MyManulife, or via the Manulife SG App (refer to steps below).
3. Alternatively, you can mail the completed original hard copy form to the following address:
Manulife (Singapore) Private Limited
8 Cross Street
#15-01 Manulife Tower
Singapore 048424
Please ensure that the form is signed in wet ink. Click here to obtain the Business Reply Envelope for your submission.
If you do not have a MyManulife account, you can easily follow the step-by-step instructions here to create your account.
FAQs
1. Log into your account via MyManulife (opens in a new tab) or the Manulife SG App.
2. Click on "Services".
3. Under "Upload Forms", click on "Other Transactions". Follow the instructions on the page to submit the completed form.
Your request will take effect on the next premium due date.
The units will be bought at the forward offer price.
The increase in premium is invested based on your policy’s first-year allocation rate.
For non-trust policies:
- The Assignee or Policyowner must sign the form.
For a Trust policy under S49L, either of the following parties must sign the form:
- The Policyowner and any one Trustee who is not the Policyowner, or
- All Beneficiaries who are at least 18 years old must sign the form.
- If any Beneficiary is under 18 years old, a legal guardian or parent who is not the Policyholder can provide consent.
For a Trust policies under Section 73 of the Conveyancing and Law of Property Act:
- The Policyowner and all Trustees, or
- All Beneficiaries who are at least 21 years old must sign the form.
- If any Beneficiary is under 21 years old, a legal guardian or parent who is not the Policyholder can provide consent.